Animals

Saturday, 24 October 2026
19 facts about snails
19 facts about snails
Also called gastropods
Snails are mollusks and are one of the most numerous animal species in the world. In terms of species diversity, they are second only to insects. Even ...

Did you know?

Tigers
Females reach sexual maturity within the first three to four years, males a year later.
A female gives birth to three to four cubs after an average of 104-106 days of gestation.
Tawny frogmouth
They are often mistaken for owls.
Frogmouths are not owls, but due to their similarities to those birds and nocturnal activity many people wrongly assume so.
Dodo bird
The researchers revealed that the dodo bird had a highly developed sense of smell.
It is likely that a good sense of smell enabled the birds to find seeds buried deep in the ground. Their strongly built legs equipped with claws probably helped them do this.
Maine coon
They are one of the most common examples of polydactyl cats.
Approximately 40% of Maine coons carry the polydactyly gene. However, breeders are actively taking steps to remove this harmless genetic anomaly.
Common cuckoo
It is the only brood parasite in Central Europe.
It lays its eggs in the nests of about 300 birds, mostly of the passerine family.
Bird of Paradise
It is not entirely known how many eggs the female bird of paradise usually lays, it seems that from 1 to 3.
The eggs are hatched for 16-22 days, and the young leave the nest after 16-30 days depending on the species.
European pine marten
They live a solitary life unless they raise offspring.
They are not monogamous and bond in pairs for only one mating season. If a male's territory overlaps ...
Coyote
Coyote pelts were of great economic importance in the early 1950s.
They ranged in price from $5 to $25 per piece and were used to make coats, jackets, scarves, and muffs.
Grey heron
Their flight is very characteristic, the neck is bent, and the head is pulled back towards the body.
This feature distinguishes herons from cranes and storks.
White-browed tit-warbler
It has been listed under the least concerned by the IUCN Red List.
Although the size of its population is unknown, it is considered stable.