Animals

Friday, 16 October 2026
27 facts about turtles
27 facts about turtles
The only vertebrates so armored
The first turtles appeared on Earth at the end of the Permian about 240 million years ago. Although the first ones had neither plastron nor carapace, ...

Did you know?

Alpaca
Alpaca fiber is extremely fine and belongs to the group of special fibers.
It has excellent thermal insulating properties, warms much better than sheep's wool, and at the same ...
Otters
Otters can smell their prey underwater.
They exhale air bubbles with captured smell and inhale them quickly again.
Fossa
It is listed as Vulnerable on the IUNC list.
It suffers from habitat loss since only approximately 10% of the forest cover of Madagascar is still ...
Hummingbirds
On average, hummingbirds beat their wings about 90 times per second. But there are exceptions.
This occurs in male ruby-throated hummingbirds (Archilochus colubris) during courtship. These birds can flap their wings up to 200 times per second.
Dodo bird
The dodo bird probably built nests on the ground.
He did not feel threatened because there were no predatory mammals or other natural enemies. He was ...
Red-necked wallaby
Alloparenting is common among red-necked wallabies.
Females often take care of a non-descendant young.
Aye-aye
Their signature traits are their fingers.
Each finger serves a different purpose. Their third, thinnest finger is used for tapping, and their fourth, due to its length and hooked nail, is used to pull grubs from tree chambers.
Yellow spotted lizard
They can be found in southern North America and Central America.
The population is distributed from central Mexico through Panama. They prefer moist and wet forested areas.
Common Surinam toad
It is believed that the female receives special stimuli from the young to distinguish them from other creatures.
It has been observed that in adult Surinam toads the strongest food stimulus is the presence of some ...
Ocean sunfish
Typically adults measure about 1,8 m (5,9 ft) in length and 2,5 (8,2 ft) fin to fin. Weight may vary from 247 to 1000 kg (545 to 2205 lb).
Largest individuals may reach 3,3 m (10,8 ft) in length and 4,2 m (13,8 ft) vertically and weigh up to 2,300 kg (5,070 lb). Research suggests that females may be a bit larger than males.