Animals

Wednesday, 28 October 2026
15 facts about fleas
15 facts about fleas
External parasites
Fleas are one of the most hated insects by pet owners. Once they find their way onto a dog or a cat, they are very hard to remove. Reproducing at a ve ...

Did you know?

Spiders
Almost all spiders are poisonous.
Although there are so many of them, only some species pose a threat to humans. There are also spiders that do not have venom glands at all, such as spiders from the Uloboridae family.
Leopard geckos
Leopard geckos do not possess the ability to climb.
They lack adhesive lamellae – plate-like structures – on their toes, which are quite common for other gecko species. Instead, their toes end up with claws.
Great spotted woodpecker
They are medium-sized birds. Adult body length is 20 to 24 centimeters.
The wingspan is 34 to 39 centimeters and the weight varies from 70 to 98 grams.
Spotted hyena
The efficient digestive system of spotted hyenas makes them able to utilize all parts of the animal’s body, except the fur, and, according to some studies, also hooves and horns.
Thanks to their powerful teeth, they can break even thick bones. A group of 20-30 spotted hyenas can ...
Spotted hyena
Fur color varies and changes with age.
It is relatively short and coarse, and the long dorsal mane is less pronounced in the spotted hyena ...
Wolf spider
They are excellent predators. They stalk their victims and pounce on them.
After catching a prey they often subdue it with venom.
Butterflies
The Hornet moth is a butterfly that confusingly resembles a wasp.
It can also make wasp-like sounds while flying. This species of butterfly is an example of mimicry, a trait that protects insects from predators.
Fleas
Adult flea reaches an average of 3 millimeters in length.
Bull snake
They live in coniferous forests, fields, prairies, pastures, and savannas in sandy soil where rodents are easy to find.
Bullsnakes occupy rodent burrows or dig their own if they cannot find suitable shelter. They prefer dry environments.
Giant panda
Its natural habitat is forested, mountainous areas between 1600 and 2000 meters above sea level.
They do not build shelters like other bears, and during the winter season, they descend to lower altitudes where they live among trees or inhabit caves.